fbpx

Waarom stressen we?

Waarom stressen we?

We stressen omdat we overdreven veel prikkels over ons heen krijgen. Ontelbare beelden en boodschappen via onze smartphone, tablet, laptop en TV. Miljoenen  meningen en commentaren van experten en media geven nog meer stress. 

Stress in de zorg, stress in het onderwijs, stress bij ons thuis hier. Corona maatregelen opvolgen en het kotsbeu worden van alles wat ons beperkt. Angstig naar onze omgeving kijken, onze kinderen, onze vrienden en collega’s. Angst die niets oplost en die velen wekker houdt. 

Daarom stressen we. Door al die prikkels gaat onze geest in overdrive, en ons lichaam ook. Vermoeiend. Soms worden we er zelfs ziek van, onze immuniteit lijdt er onder.  Covid, griep, hoesten… we kennen allemaal wel iemand die het heeft. De kans is ook groot dat jij er ook bij hoort. 

Daarom besloot ik iets bij te dragen. Om de spanning te verlichten, draaglijk te houden.  Met een kleine inspanning je stressniveau verminderen, kalmte en gemoedsrust terug vinden: dat is de bedoeling met dit initiatief.  Misschien is de eerste mini relax sessie dan wel het proberen waard.

Hoe stressen we?

Te snel ademen, te snel reageren, snel kwaad worden, slecht slapen, piekeren, zagen, klagen. Te traag werken, dingen vergeten, afgeleid worden, ontevreden zijn over je eigen werk en over het werk van anderen. Negatieve en destructieve gedachten nemen over. Je ligt er zelfs letterlijk wakker van.

Ik hoop dat niet al deze stressreacties voor jou gelden, en toch…wellicht herken je wel een paar elementen die voor jou van toepassing zijn.

Hoofdpijn, buikpijn, nekpijn, rugpijn, immuniteit die zakt, een grotere kans op ongevallen. De mentale stress genereert naast de emotionele gevolgen ook fysieke gevolgen en fysieke pijn. En dat kan beter. Hoe dan? Check het hier even, ga even 5 minuten ‘in afzondering’ en kom tot rust met deze korte video. 

Hoe kan je er beter mee leren omgaan en wat kan je zelf doen?

Psychologen, psychiaters, huisartsen: het zijn therapeuten die je kunnen helpen. Jammer van de lange wachttijden momenteel.
Vrienden die je volledig vertrouwt of een persoonlijke coach kunnen je ook helpen, ook al heeft iedereen last van deze rare tijden, dus misschien toch zelf aan de slag. Met de mini power sessies op deze pagina’s leer je het op enkele minuten.

Wim Rombaut leert je hoe je zelf snel en makkelijk ontspant, ontstresst, meer controle krijgt.

Zijn ‘Ontstresst met Zest’-methode garandeert je snel én duurzaam resultaat. Zen worden, Zen zijn. Gezond blijven en gezonder worden op je eigen tempo, een tempo dat je naar beneden wilt. Trager ademen, tragere hartslag, tragere hersenfrequenties. Een druk die je naar beneden wilt: lagere bloeddruk, beter slapen, minder opjagen en meer genieten. 

 De ‘Ontstresst met Zest’-methode is zeer krachtig en effectief om die klachten te verminderen enzerijds, en controle op ademhaling, hartslag en immuniteit te verhogen anderzijds. Mentaal, fysiek en emotioneel sterker worden en tijdens de oefeningen een diepe ontspanning bewust beleven is de boodschap: hier een oprechte ervaringsdeskundige aan het woord: